Aitri kiniška vištiena su riešutais

Aitri kiniška vištiena su riešutais


Ingredientai

Vištienos filė, pjaustyta nedideliais gabalėliais 450 g.
Baltas vynas 2 valg. šaukšt.
Sojos padažas 2 valg. šaukšt.
Sezamų aliejus 2 valg. šaukšt.
Kukurūzų krakmolas 2 valg. šaukšt.
Vanduo 2 valg. šaukšt.
Čili padažas 30 ml.
Vyno actas 1 Arbat. šaukšt.
Rudasis cukrus 2 Arbat. šaukšt.
Svogūnų laiškai, pjaustyti 4 vnt.
Česnakas, smulkintas 1 valg. šaukšt.
Anakardžių riešutai, pjaustyti stambesniais gabalėliais 120 g.

Gaminimas




  1. Sumaišykite 2 šaukštus krakmolo su 2 šaukštais vandens.
  2. Pasigaminkite marinatą : Sumaišykite po šaukštą vyno, sojų padažo ir kukurūzų krakmolo mišinio. Į marinatą dėkite vištienos gabalėlius ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
  3. Pasigaminkime padažą: nedideliame inde sumaišykite vieną šaukštą vyno, vieną šaukštą sojų padažo, vieną šaukštą kukurūzų krakmolo mišino, čili padažą, vyno actą ir cukrų. Sumaišykite ir įdėkite svogūnų laiškus, česnaką ir riešutus. Viską dėkite į nedidelę keptuvę ir užkaiskite, tačiau ant mažos ugnies, kol pasidarys aromatingas.
  4. Tuo metu vištieną iškepkite keptuvėje, kol mėsa taps balta ir sultinga. Kai padažas bus paruoštas, dėkite į jį keptus vištienos gabalėlius, keptuvėje viską išmaišykite ir nuėmę nuo ugnies sudėkite į lėkštes ir patiekite. Skanaus!

Palikite komentarą:

Recepto Aitri kiniška vištiena su riešutais komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}