Angliškasis obuolių pyragas

Angliškasis obuolių pyragas


Ingredientai

Miltai 360 g.
Druska 1 Arbat. šaukšt.
Sviestas 150 g.
Obuoliai 500 g.
Konjake mirkyti džiovinti vaisiai ir cukatos 450 g.
Citrinos žievelė 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 1 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 min. tešlą pastovėti.
  2. Tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite ir ja išklokite 28 cm skersmens žemos tortinės dugną ir sieneles. Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklides ir supjaustykite skiltelėmis. Citrinos žievelę sumaišę su džiovintais vaisiais ir cukatais, juos sukrėskite ant tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ir supjastykite į 12 juostų. Pyragą papuoškite perpintomis juostomis, jų galus suspausdami su pyrago sienelėmis. Juostas ir pyrago kraštą patepkite plaktu kiaušiniu. Pabarstę cukrumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 35 minutes.

Palikite komentarą:

Recepto Angliškasis obuolių pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}