Bananų duona - pyragas

Bananų duona - pyragas


Ingredientai

Prinokę bananai 3 vnt.
Sviestas 40 g.
Cukrus 150 ml.
Kiaušinis 1 vnt.
Vanilės ekstraktas 1 Arbat. šaukšt.
Kepimo milteliai 1 Arbat. šaukšt.
Druska 1 žiupsneliai.
Miltai 220 g.
Grikių miltai 120 g.

Gaminimas




  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dideliame inde sutrinkite bananus, kol pasidarys vientisa masė. Ištirpinkite sviestą ir sviesto tirpinį pilkite į bananus. Viską gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir žiubsnelį druskos. Supilkite cukrų ir gerai išmaišykite.
  4. Išplakite kiaušinį atskirame inde ir supilkite į bananų mišinį. Miltus ir grikių miltus su kepimo milteliais persijokite į dubenį su bananais. Visą mišinį gerai išmaišykite.
  5. Tešlą dėkite į kekso arba duonos siauresnę, bet ilgesnę skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 50 - 55 min., patikrindami mediniu pagaliuku ar dar neiškepė.
  6. Ištraukus iš orkaitės duoną palikite atvėsti ir tik tada papjaustykite ir patiekite.

Palikite komentarą:

Recepto Bananų duona - pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}