Bandelės su varške

Bandelės su varške


Ingredientai

Miltai 400 g.
Pienas 200 ml.
Kiaušinio tryniai 2 vnt.
Sviestas 5 valg. šaukšt.
Cukrus 60 g.
Mielės 20 g.
Druska
Kiaušinis 1 vnt.
Varškė 300 g.
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 30 g.
Sviestas 2 valg. šaukšt.
Vanilės ekstraktas

Gaminimas




  1. Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešlą padėti šiltai 2 valandoms, kad pakiltų.
  2. Varškę pertrinti per sietą. Trynius su 3 kiaušiniais ištrinti sviestu, įberti cukraus ir vanilės ekstrakto. Trinti, kol masė taps vientisa. Baltymus suplakti, ištrintus kiaušinius sumaišyti su varške, sudėti baltymus ir vėl viską sumaišyti.
  3. Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir kiekvieno viduryje padarius įdubimą, prikimšti jį varškės mase. Dėti į riebalais išteptą formą, viršų patepti suplaktu kiaušiniu. Bandeles su varške patiekti su grietine ir cukrumi ar pakepintais svieste tarkuotais džiūvėsiais.

Palikite komentarą:

Recepto Bandelės su varške komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}