Cepelinai

Cepelinai


Ingredientai

Bulvės 4 kg.
Faršas 1 kg.
Svogūnai 2 vnt.
Lašiniai 200 g.
Druska 2 valg. šaukšt.
Juodieji pipirai 1 valg. šaukšt.
Greitinė 200 ml.

Gaminimas




  1. Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni. Virtas bulves, tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos.
  2. Į kiaulienos faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome, suformuojame norimo dydžio įdarą. Ant delno išplojame tešlą, dedame faršo gabalėlį ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame cepelinus.
  3. Cepelinai dedami į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 - 20 minučių. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.
  4. Cepelinai patiekiami su spirgučiais ir grietine arba galima paruošti baltą spirgučių cepelinų padažą. Lašinukus supjaustome smulkiai ir pakepiname, tada dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepiname, kol apskrus. Į spirgučius įberiame šaukštą miltų ir trumpai pakepiname, nuolat maišydami. Tada pilame truputį karšto vandens ir nuolat maišydami paverdame padažą kelias minutes. Pabaigoje sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome, kad būtų vientisa.

Palikite komentarą:

Recepto Cepelinai komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}