Grybai su grietinėlės padažu

Grybai su grietinėlės padažu


Ingredientai

Švieži grybai 500 g.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Grietinėlė 200 ml.
Druska
Malti juodieji pipirai
Krapai
Petražolės
Gvazdikėlis 1 vnt.
Lauro lapas 1 vnt.

Gaminimas




  1. Šviežius grybus nuvalykite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Po to perpilkite į sietelį ir nuvarvinkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite grybus ir 5 min. kepkite ant vidutinės ugnies-būtinai maišykite.
  2. Iškeptus dėkite į nedidelį keraminį kepimo indą. Orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių. Atskirame puode užvirinkite grietinėlę. Krapus ir petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Žalumynų šakeles kartu su laurų lapeliu ir apvyniokite siūlu taip, kad gautumėte ryšelį.
  3. Po siūlu pakiškite gvazdikėlį. Žalumynų ryšelį įsprauskite į keraminį kepimo indą su grybais, užpilkite karšta grietinėle, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Indą uždenkite, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite pusvalandį. Prieš patiekdami žalumynų ryšelį išimkite. Labai skanu su bulvėmis.

Palikite komentarą:

Recepto Grybai su grietinėlės padažu komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}