Grybų rizotas

Grybų rizotas


Ingredientai

Aliejus 1 valg. šaukšt.
Rizoto ryžiai 200 g.
Pievagrybiai 1 l.
Svogūnai 2 vnt.
Česnako 2 skiltelės.
Sausas baltasis vynas 200 ml.
Daržovių sultinys 200 ml.
Parmezano sūrio drožlės 100 ml.
Smulkintos petražolės 100 ml.
Druska
Pipirai

Gaminimas




  1. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite ryžius ir maišydami kaitinkite, kol taps minkšti. Sudėkite susmulkintus pievagrybius ir svogūnus, kepinkite 2-3 minutes. Įdėkite sutrintus česnakus, supilkite baltąjį vyną, išmaišykite ir troškinkite neaukštoje temperatūroje.
  2. Kai visas skystis įsigers į ryžius, į puodą supilkite dalį sultinio, kad apsemtų ryžius. Troškinkite 30 minučių, kai sultinys įsigers, supilkite ir likusią dalį. Rizotą pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite smulkintų petražolių.

Palikite komentarą:

Recepto Grybų rizotas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}