Itališkos picos paplotys

Itališkos picos paplotys


Ingredientai

Miltai 550 g.
Mielės 20 g.
Drungnas vanduo 250 ml.
Druska
Cukrus 1 Arbat. šaukšt.
Alyvuogių aliejus 100 ml.

Gaminimas




  1. Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus. Picos papločio tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti.
  2. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų. Iškočiojus plonai tešlą užtepkite pasiruošto pomidorų ar kito padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tik tada patariama dėti likusius produktus. Sūris, užbarstytas ant viršaus, sudegs. Tinkamiausias sūris – mocarella. Jo turėtų būti barstoma daugiausia.Nustatykite, kad orkaitėje kaistų tik apatinė jos dalis – taip picos paplotis bus traškus, o viršus per daug nesukepęs. Paruoštą picą galima dėti tiesiai ant miltais pabarstytos skardos. Kepimo popierius visai nebūtinas. Iškepusią picą patogu supjaustyti virtuvinėmis žirklėmis.

Palikite komentarą:

Recepto Itališkos picos paplotys komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}