Kalmarų žiedai tešloje

Kalmarų žiedai tešloje


Ingredientai

Kalmarai 500 g.
Miltai 3 valg. šaukšt.
Druska
Juodieji pipirai
Džiovinti raudonėliai
Aliejus l.
Alyvuogės
Salotų lapai
Petražolės

Gaminimas




  1. Sausame dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir sutrupintus raudonėlius. Kalmarus, ištraukę nugarkaulį, supjaustykite neplačiais žiedais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Kiekvieną kalmaro žiedą pavoliokite miltuose, dėkite į verdantį aliejų ir virkite ne ilgiau kaip 2 min.
  2. Nekaitinkite kalmarų ilgiau - perkepę jie būna kieti ir ne tokie skanūs. Iš riebalų ištrauktus žiedus iš pradžių dėkite ant popierinio rankšluosčio. Kai nuvarvės riebalų perteklius, sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, papuoškite citrinų griežinėliais, alyvuogių ir petražolių šakele, apliekite padažu. Kalmarų žiedai tešloje yra gardūs ir karšti, ir šalti.

Palikite komentarą:

Recepto Kalmarų žiedai tešloje komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}