Karameliniai bananai

Karameliniai bananai


Ingredientai

Bananai 3 vnt.
Kvietiniai miltai 100 g.
Kukurūzų krakmolas 100 g.
Šaltas vanduo 150 ml.
Aliejus 500 ml.
Cukrus 100 gabalėliai.
Vanduo 1 valg. šaukšt.
Sezamų sėklos 1 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Kiekvieną bananą supjaustykite į 4 dalis.Miltus ir krakmolą sumaišykite su vandeniu. Turėtumėte gauti jogurto konsistencijos tešlą. Į puodą įpilkite tiek aliejaus, kad užtektų bananams apsemti. Gerai įkaitinkite. Panardinkite vaisius į tešlą ir meskite į karštą aliejų. Gruzdinkite, kol ims geltonuoti (apie 2–3 min). Apskrudusius bananus dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Paruoškite karamelę. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Iš pradžių būsimoji karamelė bus balta (pusiau skaidri), paskui ims geltonuoti. Kai tik pradės lengvai ruduoti, iškart nukelkite nuo ugnies. Nekaitinkite per ilgai, nes ji sudegs ir bus karti.Apskrudusius bananų gabalėlius nedelsdami (kol karamelė nesukietėjo) panardinkite į karamelę ir iškart meskite į ledinį vandenį (galite su ledukais). Sukietėjusius gardėsius dėkite į lėkštę ir apibarstykite sezamų sėklomis. Galite patiekti su ledais.

Palikite komentarą:

Recepto Karameliniai bananai komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}