Keksas su džiovintais vaisiais

Keksas su džiovintais vaisiais


Ingredientai

Kepimo milteliai 1 Arbat. šaukšt.
Grietinė 1 stiklinės.
Susmulkintos datulės be kauliukų 1 stiklinės.
Razinos 2 stiklinės.
Smulkintos vyšnios 1 stiklinės.
Graikiški riešutai, smulkinti 1 stiklinės.
Miltai 2 stiklinės.
Sviestas 1 stiklinės.
Cukrus 1 stiklinės.
Kiaušinis 1 vnt.
1 apelsino tarkuota žievelė
Druska 1 Arbat. šaukšt.

Gaminimas




  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kekso skardą.
  2. Nedideliame inde sumaišykite kepimo miltelius su grietine.
  3. Riešutus ir visus džiovintus vaisius sumaišykite su 1/4 stiklinės miltų.
  4. Atskirai išmaišykite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį. Pabarstykite apelsino žievele. Tada įmaišykite grietinės mišinį. Dėkite likusius miltus ir druską. Taip pat įmaišykite ir vaisių bei riešutų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
  5. Supilkite visą tešlą į paruoštą skardą. Dėkite kepti valandai arba pusantros. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepė. Tada į didesnę formą įpilkite vandens ir padėkite po kekso forma orkaitėje. Dar šiek tiek pakepkite. Ištraukite ir skanaukite!

Palikite komentarą:

Recepto Keksas su džiovintais vaisiais komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}