Kepta višta su apelsinais

Kepta višta su apelsinais


Ingredientai

Višta 1 kg.
Aplesinai 4 vnt.
Česnakas 5 skiltelės.
Malti juodieji pipirai
Druska
Aliejus
Baziliko lapeliai
Karis 1 Arbat. šaukšt.

Gaminimas




  1. Vištą ir apelsinus nuplaukite. Vištą iš vidaus ir išorės įtrinkite druska, kariu ir maltais juodaisiais pipirais, įdėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi. Apelsinus supjaustykite skiltelėmis.
  2. Vištos krūtinėlės odą atsargiai kilstelėkite ir ten prikiškite apelsinų skiltelių bei baziliko lapelių. Vištą apverskite, tą patį padarykite ir nugarinėje dalyje. Česnakus nulupkite ir supjaustykite išilgai perpus arba į keturias dalis.
  3. Juos sudėkite į vištos vidų. Ten pat sudėkite ir likusius supjaustytus apelsinus. Vištos kojas suriškite. Jeigu liko pjaustytų apelsinų, sudėkite juos į kepimo formą prie vištos. Vištą kepkite apie 2-2.5 val. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Retkarčiais apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis. Karštą iškeptą vištą supjaustykite dalimis ir patiekite.

Palikite komentarą:

Recepto Kepta višta su apelsinais komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}