Keptas karpis

Keptas karpis


Ingredientai

Karpis 1 vnt.
Citrina 1 vnt.
Morka 1 vnt.
Paprika 1 vnt.
Pomidoras 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 10 skiltelės.
Ciberžolės
Petražolės
Lauro lapas
Salotos
Druska
Pipirai
Saulėgrąžų aliejus 5 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Žuvį nuvalykite, nuplaukite ir kas 5 cm skersai įpjaukite. Karpį įtrinkite druska, pipirais ir pusės citrinos sultimis. Ciberžoles sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi, įdėkite česnakinėje išspaustų česnakų, išmaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite žuvį.
  2. Į įpjovas paeiliui dėkite citrinos ir pomidorų griežinėlių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite saulėgrąžų aliejuje su ratukais supjaustytomis morkomis, o kai parus, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir dar minutę pakepkite. Įdarykite karpį apkeptomis daržovėmis, įdėkite į vidų petražolių ir lauro lapą.
  3. Pašaukite į orkaitę 45 minutėms kepti maždaug 150 laipsnių temperatūroje. Paskui ištraukite, aptepkite karpio viršų majonezu ir dar 10 minučių įdėkite į orkaitę. Petražoles ir lauro lapelį galite išimti - jie jau suteikė žuviai nuostabų aromatą.Žuvį supjaustykite. Patiekalą papuoškite salotų lapais, citrinų griežinėliais ir paprikų gabalėliais.

Palikite komentarą:

Recepto Keptas karpis komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}