Koldūnai su bulvėmis

Koldūnai su bulvėmis


Ingredientai

Miltai 350 g.
Vanduo 100 ml.
Grietinė 3 valg. šaukšt.
Soda 1 Arbat. šaukšt.
Bulvės 500 g.
Svogūnai 2 vnt.
Sviestas 80 g.
Druska

Gaminimas




  1. Persijojame miltus ir sumaišome su druska. Į grietinę sudedame sodą, gerai išmaišome ir supilame į miltus. Pastoviai maišant, pamažu pilame vandenį ir užminkome vidutinio kietumo tešlą. Tešlą 10 min. paliekame kambario temperatūroje.
  2. Bulves nuskutame, stambiai supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame, dedame pusę kiekio sviesto ir sutriname bulvių piurė. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Į bulvių piurė sudedame pusę kiekio pakepintų svogūnų, jei reikia dar pasūdome ir gerai išmaišome. Pasiruoštą virtinukų tešlą padaliname į keturias dalis, suformuojame volelį ir supjaustome gabaliukais. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiojame į apskritimą, dedame po šaukštelį virtinukų įdaro, perlenkiame pusiau ir gerai užspaudžiame kraštus.
  3. Paruošti virtinukai su bulvėmis dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir pamaišant, kad nepriliptų prie dugno, verdami. Virtinukams iškilus į paviršių dar paverdame apie 5 min.
  4. Išvirę virtinukai su bulvėmis sudedami į dubenį.Apibarstykite kepintais svogūnais.

Palikite komentarą:

Recepto Koldūnai su bulvėmis komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}