Mėlynių sezono pyragas

Mėlynių sezono pyragas


Ingredientai

Miltai + 1 valgomasis šaukštas 130 g.
Kepimo milteliai 1 Arbat. šaukšt.
Druska 1/2 Arbat. šaukšt.
Cinamonas 1/8 valg. šaukšt.
Minkštas nesaldintas sviestas 115 g.
Cukrus 160 g.
Vanilės ekstraktas 1/4 Arbat. šaukšt.
Dideli kiaušiniai 2 vnt.
Citrinos žievelė 1 Arbat. šaukšt.
Mėlynės 325 g.
Citrinos sultys 1 Arbat. šaukšt.
Cukraus pudra papuošimui

Gaminimas




  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasirinkite apvalią kepimo formą, ją pabarstykite miltais.
  2. 130 gramų miltų sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  3. Su mikseriu išplakite sviestą. Sudėkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Viską išplakę, įmaišykite miltų mišinį į sviesto mišinį.
  4. Viską išmaišę, dėkite į kepimo formą. Ant mišinio viršaus sudėkite mėlynes, apšlakstykite citrinos sultimis ir žievele. Paaukite į orkaitę kepti nuo 50 iki 55 min 180 laipsnių orkaitėje.
  5. Iškepusį pyragą ištraukite ir palikite atvėsimui bent 10 min. Tada pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Palikite komentarą:

Recepto Mėlynių sezono pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}