Ne per saldus, nuostabaus skonio pyragas su pačiomis skaniausiomis uogomis vasarą!
Mėlynių sezono pyragas
{{exactRating | number:1}}
Ingredientai
Miltai + 1 valgomasis šaukštas |
130
g.
|
Kepimo milteliai |
1
Arbat. šaukšt.
|
Druska |
1/2
Arbat. šaukšt.
|
Cinamonas |
1/8
valg. šaukšt.
|
Minkštas nesaldintas sviestas |
115
g.
|
Cukrus |
160
g.
|
Vanilės ekstraktas |
1/4
Arbat. šaukšt.
|
Dideli kiaušiniai |
2
vnt.
|
Citrinos žievelė |
1
Arbat. šaukšt.
|
Mėlynės |
325
g.
|
Citrinos sultys |
1
Arbat. šaukšt.
|
Cukraus pudra papuošimui |
|
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasirinkite apvalią kepimo formą, ją pabarstykite miltais.
- 130 gramų miltų sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
- Su mikseriu išplakite sviestą. Sudėkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Viską išplakę, įmaišykite miltų mišinį į sviesto mišinį.
- Viską išmaišę, dėkite į kepimo formą. Ant mišinio viršaus sudėkite mėlynes, apšlakstykite citrinos sultimis ir žievele. Paaukite į orkaitę kepti nuo 50 iki 55 min 180 laipsnių orkaitėje.
- Iškepusį pyragą ištraukite ir palikite atvėsimui bent 10 min. Tada pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Ingredientai
Miltai + 1 valgomasis šaukštas |
130
g.
|
Kepimo milteliai |
1
Arbat. šaukšt.
|
Druska |
1/2
Arbat. šaukšt.
|
Cinamonas |
1/8
valg. šaukšt.
|
Minkštas nesaldintas sviestas |
115
g.
|
Cukrus |
160
g.
|
Vanilės ekstraktas |
1/4
Arbat. šaukšt.
|
Dideli kiaušiniai |
2
vnt.
|
Citrinos žievelė |
1
Arbat. šaukšt.
|
Mėlynės |
325
g.
|
Citrinos sultys |
1
Arbat. šaukšt.
|
Cukraus pudra papuošimui |
|
Informacija
Gairės
Palikite komentarą:
Recepto Mėlynių sezono pyragas komentarai:
{{comment.created_at}}