Napaleono tortas

Napaleono tortas


Ingredientai

Miltai 400 g.
Sviestas 200 gabalai.
Grietinė 150 g.
Kiaušinis 1 vnt.
Žiupsnelis druskos
Pienas 500 ml.
Vanilės ankštis 1 vnt.
Tryniai 5 vnt.
Rudas cukrus 120 g.
Miltai 50 g.
Sviestas 100 g.

Gaminimas




  1. Dideliame dubenyje 400g. miltų suminkyti su 200g. kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
  2. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame 50g. miltų ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
  3. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Palikite komentarą:

Recepto Napaleono tortas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}