Obuolių pyragas

Obuolių pyragas


Ingredientai

Miltai 2 stiklinės.
Sviestas 100 g.
Aliejus 5 valg. šaukšt.
Vanduo 5 valg. šaukšt.
Druska
Obuoliai 1 kg.
Cukrus 150 g.
Krakmolas 40 g.
Cinamonas 1 Arbat. šaukšt.
Citrinos sultys 1 Arbat. šaukšt.
Kiaušinio baltymai 1 vnt.
Sviestas 2 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Sumaišykite miltus su druska. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, supilkite aliejų, suminkykite tešlą trupiniais. Po truputį supilkite vandenį, vis minkydami tešlą. Paskui suminkykite tešlos trupinius į rutulį, padalinkite jį į dvi dalis – vieną didesnę, kitą mažesnę. Pusvalandžiui ar nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.Sumaišykite dubenyje cukrų, krakmolą, muskato riešutą, cinamoną, obuolių gabalėlius, citrinos sultis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didesnį tešlos rutulį, įklokite apskritą tešlos lakštą į kepimo formą. Už kraštų išsikišusius lakšto kraštus nupjaustykite, palikite papuošimams. Sudėkite ant dugno įdarą, išdėliokite kubeliais supjaustytus 2 šaukštus sviesto. Iškočiokite antrą tešlos rutulį į apskritimą,supjaustykite juostomis. Juostas išdėliokite ant pyrago viršaus grotelėmis. Pyrago viršų aptepkite plaktu baltymu ir apibarstykite šaukšteliu cukraus. Kepkite pyragą 1 val. 10 min. įkaitintoje orkaitėje. Kad paviršius nepridegtų, po 40 min. uždenkite folija.

Palikite komentarą:

Recepto Obuolių pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}