Prancūziški rageliai

Prancūziški rageliai


Ingredientai

Persijoti miltai 500 g.
Šiltas pienas 200 ml.
Mielės 20 g.
Druska 1 Arbat. šaukšt.
Cukrus 2 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Sviestas 250 g.
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Pienas 1 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Sutrinkite mieles su keletu šaukštų pieno ir cukrumi, palikite kilti 15-20 min. Supilkite mieles į miltus, tada supilkite likusį pieną, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite, kad gautųsi vienalytė tešla, minkykite 5-6 min.
  2. Uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje kilti. Tada padarykite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išlyginkite iki 1 cm storio. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite kvadratą, kiek didesnį nei sviestas.
  3. Į tešlos vidurį dėkite išlygintą sviestą. Tada tešlą sulankstykite ir iškočiokite maždaug 1 cm storio pailgą stačiakampį. Vėl sulankstykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Šį procesą pakartpkite dar vieną kartą. Tada iš tešlos iškočiokite 3-4 mm storumo pailgą lakštą, supjaustykite trikampiais.
  4. Juos susukite į ragelius, dėkite ant riebalais pateptos skardos. Palikite ragelius šiltoje vietoje dar 30-40 min. kilti. Prieš kepant aptepkite trynio ir pieno plakiniu. Pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.

Palikite komentarą:

Recepto Prancūziški rageliai komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}