Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele

Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele


Ingredientai

Šviežios krevetės 36 vnt.
Sviestas 90 g.
Smulkiai sukapotas svogūnas 1 vnt.
Rizotas ryžių 350 g.
Sausas baltasis vynas 90 ml.
Verdantis daržovių sultinys 750 ml.
Tarkuota apelsino žievelė 1 vnt.
Tarkuotas parmezano sūris 125 g.
Malti juodieji pipirai
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Pienas 125 ml.

Gaminimas




  1. Krevetes virkite garais virti skirtame puode, kol suminkštės (3-5 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šiltą orkaitę.
  2. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Įmaišykite apelsino žievelę. Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei pusę parmezano. Pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius su pienu. Supilkite šį mišinį į rizotą ir gerai sumaišykite. Pastoviai maišant, kepinkite 2 minutes. Įmaišykite likusį parmezaną. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Krevetes sudėkite ant rizoto viršaus. Patiekite karštą.

Palikite komentarą:

Recepto Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}