Šokoladainiai su alumi

Šokoladainiai su alumi


Ingredientai

Tamsus alus 240 ml.
Sviestas 140 g.
Cukrus 250 g.
Nesaldinta kakava 120 g.
Druska 1 g.
Cinamonas 2 g.
Vanilės ekstraktas 2 Arbat. šaukšt.
Dideli kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 95 g.
Pekanų riešutai 90 g.

Gaminimas




  1. Įkaitinkite gilią keptuvę arba puodą. Ten supilkite alų ir užvirkite. Tik atsargiai, burbuliukai gali taškytis! Virkite alų tol, kol jo kiekis sumažės per pus.
  2. Įdėkite sviestą į alų ir maišykite, kol jis ištirps. Dėkite cukrų ir taip pat maišykite, kol jis ištirps. Įmaišykite kakavą, druską ir cinamoną.Viską gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite atvėsinti.
  3. Pasiruoškite skardą kepimui. Išklokite ją kepimo popieriumi iš visų pusių, kad kepinį galima būtų gražiai išimti.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Į visą mišinį įmaišykite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Suberkite miltus ir pekanų riešutus. Dar kartą gerai išmaišykite.
  6. Tešlą dėkite į kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepus palikite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Skanaus!

Palikite komentarą:

Recepto Šokoladainiai su alumi komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}