Šokoladainis

Šokoladainis


Ingredientai

Sviestas 200 g.
Cukrus 325 ml.
Juodasis šokoladas 300 g.
Druska 0.25 Arbat. šaukšt.
Vanilės ekstraktas 1 Arbat. šaukšt.
Dideli kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 0.5 stiklinės.
Graikiniai riešutai 1 saujos.

Gaminimas




  1. Kepti nedidelėje skardoje. Ją ištepti sviestu arba patiesti sviestinį popierių.
  2. Juodajį šokoladą ir sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir įdėti į dubenį, kurį pastatyti ant puodo su verdančiu vandeniu (taip kad vanduo neliestų dubens ir dubens dugnas šiltų nuo garų, kuriuos skleidžia verdantis vanduo, o ne tiesioginio sąlyčio su vandeniu.) Maišyti ir viską ištirpinti, kai ištirps, nukelti dubenį nuo puodo su vandeniu ir leisti šokoladui atvėsti.
  3. Tuo metu išsukti kiaušinius su cukrumi. Bet nereikia plakti daug ir nuobodžiai, tik truputį, kad susimaišytų viskas. Įlašinti vanilės ekstrakto.
  4. Sutrinkite graikinius riešutus.
  5. Pravėsusį šokoladą įmaišykite į kiaušinius. Miltus sumaišykite su druska, ir persijokite. Tada supilkite į šokoladinę masę, išmaišykite ir įdėkite riešutus. Įdėkite į skardą ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Palikite komentarą:

Recepto Šokoladainis komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}