Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su salieru

Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su salieru


Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
Krakmolas (bulvių arba kukurūzų) 6 valg. šaukšt.
Medus 1/3 Puodeliai.
Dribsniai (cornflakes, paprasti) 1 Puodeliai.
Krakmolas 2 valg. šaukšt.
Pomidorų padažas (kečiupas) 1/3 Puodeliai.
Salieras (papuošimui)
Pipirai

Gaminimas




  1. Vištieną supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Aliejaus turi būti įpilta nemažai, kad apsemtų vištienos gabalėlius.Krakmolą (6 v.š.) supilkite į indelį ir sumaišykite su 7 v.š. vandens. Masė turi būti lyg tik užiltas cementas. Pradėjusi stingti, kieta, bet tuo pačiu ir skysta. Kai pagaminsite, suprasite. Vištienos gabalėlius pabarstykite juodaisiais pipiriukais (nedaug) ir kiekvieną gabalėlį apvoliokite krakmolo masėje. Kai įkais aliejus, vištienos gabalėlius su krakmolu dėkite į keptuvę ir kepkite, kol jausite, kad vištiena pasidarė kieta ir traški.
  2. Kai iškepsite vištieną,kitoje keptuvėje įpilkite šlakelį aliejaus, supilkite pomidorų padažą, medų, dribsnius. Krakmolą (2 v.š.) sumaišykite su 3 v.š. vandens ir sudėkite į keptuvę su padažu. Viską pakaitinkite ir gerai išmaišykite. Sudėkite į padažą iškepusią vištieną. Jeigu matysite, kad jums padažo mažai, kiekvieną padažo ingredientą išmaišykite atskirai indelyje ir tada įpilkite dar į keptuvę. Kol šyla viskas kartu, supjaustykite labai smulkiai salierą ir užbarstykite ant vištienos. Viską patiekite ir skanaus!

Palikite komentarą:

Recepto Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su salieru komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}