Varškės pyragas

Varškės pyragas


Ingredientai

Pienas 7 valg. šaukšt.
Aliejus 7 valg. šaukšt.
Cukrus 6 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Soda 1 Arbat. šaukšt.
Miltai 350 g.
Rikota arba kreminė varškė 500 g.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukraus pudra 200 g.
Sviestas 80 g.
Manų kruopos 2 valg. šaukšt.
Vanilinis cukrus 2 Arbat. šaukšt.
Razinos 100 g.
1 citrinos tarkuota žievelė

Gaminimas




  1. Tešlai nedideliame puode užvirti pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir supilti į dubenį. Suberti miltus, sumaišytus su soda, įmušti kiaušinį ir maišyti, kol gausis tešla.
  2. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 20 x 30 cm lakštą ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Įdarui ištirpinti sviestą ir ataušinti. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
  3. Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočioti likusią tešlą, uždėti ant įdaro, šiek tiek suspausti abu tešlos gabalus. Viršų subadyti šakute. Varškės pyragas kepamas iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
  4. Ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti varškės pyragą.

Palikite komentarą:

Recepto Varškės pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}