Vištienos paštetas su grybais

Vištienos paštetas su grybais


Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
Džiovinti baravykai 10 vnt.
Virti kiaušiniai 2 vnt.
Svogūnas
Aliejus 1 valg. šaukšt.
Sviestas 100 g.
Druska
Malti juodieji pipirai

Gaminimas




  1. jums reikės džiovintus grybus pamerkti į šaltą vandenį ir laikyti per naktį. Vandenį nupilti, grybus nuspausti. Sudėti baravykus į puodą ir virti apie valandą, kol taps minkšti. Tuomet nuo grybų nupilkite sultinį ir juos atvėsinkite.
  2. Vištų krūtinėles įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite šiek tiek (maždaug šaukštelį) druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 20 min. – krūtinėlės turi būti sultingos: perpjovus – baltos, o sultys – skaidrios.
  3. Vandenį nupilkite, krūtinėles atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepkite su aliejumi, kol suminkštės. Atvėsinkite. Mėsą, nuluptus kiaušinius, apkeptus svogūnus ir kambario temperatūros sviestą sumalkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Masė iš pradžių bus kiek “gruboka”, todėl viską sumalkite dar kartą, ir faršas taps pastos konsistencijos. Atvėsintus grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite į vištienos paštetą ir išmaišykite. Pašteto paragaukite – ar netrūksta druskos ir pipirų (jei trūksta, įdėkite ir dar kartą išmaišykite). Paštetą sudėkite į formeles, uždenkite maistine plėvele ir atšaldykite.

Palikite komentarą:

Recepto Vištienos paštetas su grybais komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}