Vištienos piršteliai su sezamais ir aštriu padažu

Vištienos piršteliai su sezamais ir aštriu padažu


Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 800 g.
Pasukos 1 stiklinės.
Apelsinų džemas arba marmeladas 1 valg. šaukšt.
Sojos padažas
Džiuvėsėliai 70 g.
Sezamų sėklos 70 g.
Alyvuogių aliejus 1 valg. šaukšt.
Druska 1 Arbat. šaukšt.
Apelsinų džemas / marmeladas 80 g.
Sojų padažas 1 valg. šaukšt.
Aštrusis padažas 1 Arbat. šaukšt.
Ryžių actas 1 Arbat. šaukšt.

Gaminimas




  1. Sumaišykite didesniame inde pasukas, 1 valgomąjį šaukštą marmelado ir sojos padažą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais. Gabalėlių dydį nusistatykite kaip jums patogiau. Vištienos gabalėlius merkite į marinatą su pasukomis. Uždenkite dubenį folija ir dėkite į šaldytuvą 30min.
  2. Kol vištiena marinuojasi, pasigaminkite apvoliojimą. Pirma, įkaitinkite didesnę keptuvę. Į ją supilkite visus džiuvesėlius. Maišykite, neleiskite jiems prisvilti. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite sezamų sėklas. Šiek tiek maišant dar 1min pakepinkite ir nuimkite nuo ugnies. Pabarstykite druskyte ir išmaišykite. Įdėkite į didesnį indą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipnsių. Kai višta išsimarinuos, kiekvieną jos gabalėlį apvoliokite iš visų pusių džiuvėsėliuose su sezamo sėklomis ir dėkite į skardą, paklotą folija arba kepimo popieriumi. Šaukite į orkaitę 15 min.
  4. Kol vištiena kepa pasigaminkime padažą.Nedideliame inde sumaišykime džemą su sojų ir aštriu padažu, bei ryžių actu. Ištraukime vištieną ir patiekime su padažu. Skanaus!

Palikite komentarą:

Recepto Vištienos piršteliai su sezamais ir aštriu padažu komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}