Vyšnių kompotas

Vyšnių kompotas


Ingredientai

Vyšnios
Vanduo
Cukrus
Stiklainiai

Gaminimas




  1. Sutvarkykite uogas. Jas tolygiai paskirstykite į stiklainius, kad uogos užimtų mažiau nei pusė stiklainio.( uogų kiekis priklauso nuo to, kiek stiklainių jums reikės verdant kompotą)
  2. Pasiimkite indelį su matavimo vienetais ir pilkite į jį vandenį iš krano. Vandenį, iš indelio, supilkite į stiklainius su uogomis ir pamatuokite, kiek vandens telpa į stiklainį su uogomis. Taip išmatuokite kiekvieną stiklainį.
  3. Tą kiekį (pvz. 3l.) pilkite į du didelius puodus ir dar vandens šiek tiek primeskite, nes jis verdant garuoja.
  4. Tada į puodus pilame cukrų. (1l. vandens - 1 stiklinė cukraus). Pasiskaičiuokite ir įpilkite į puodus. Gerai išmaišykite. Kai užvirs vanduo, pilkite jį į stiklainius, uženkite, bet neužsukite dangtelių. Palaukite 10-15min, kol vanduo taps rausvos spalvos.
  5. Po to laiko, paimkite merliuką ir skystį supilkite iš stiklainių į puodus. Vėl užvirkite vandenį. Kai užvirs, paskirstykite tolygiai į stiklainius ir stipriai užsukite dangtelius.

Palikite komentarą:

Recepto Vyšnių kompotas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}