Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas


Ingredientai

Vyšnios (šaldytos arba šviežios be kauliukų) 500 g.
Miltai 225 g.
Kiaušiniai 5 vnt.
Sviestas 1 valg. šaukšt.
Pienas (šiltas) 250 ml.
Žiupsnelis cukraus
Cukrus 4 valg. šaukšt.

Gaminimas




  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į sviestu išteptą formą sudėkite vyšnias (jei ėmėte šaldytas, prieš tai atitirpinkite). Sumaišykite sijotus miltus, kiaušinius, 4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir šiek tiek pieno.
  2. Nenustodami maišyti, porcijomis supilkite likusį pieną-gausite tirštoką tešlą, panašią į blynų. Ja užpilkite vyšnias ir pašaukite į orkaitę. Kepkite maždaug 40 min. Kai į pyragą įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą, neaplipusį tešla - pyragas iškepęs.

Palikite komentarą:

Recepto Vyšnių pyragas komentarai:



Receptas komentarų dar nesulaukė.
{{comment.name}}
{{comment.created_at}}
{{comment.comment}}