Aštrus indiškas pupelių troškinys 🌿

Prep Time20 mins
Cook Time35 mins
Total Time55 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 2 skardinės aštriam padaže raudonųjų pupelių (arba galite naudoti šviežias, bet jas būtinai išvirkite)
  • 4-5 vnt. mėlynųjų svogūnų
  • 5-6 vnt. virtų bulvių
  • 6 skiltelės česnako
  • 8 vnt. vyšninių pomidorų
  • 15 g imbiero
  • 4 vnt. džiovintų gvazdikėlių (nemaltų)
  • 3 g cinamono lazdelių
  • 1-2 vnt. čili pipirai (žiūrėkite pagal skonį ir kaip aštriai norite)
  • 1 a.š. tumeriko miltelių
  • žiubsnelis kumino
  • 1 a.š. kumino miltelių
  • žiupsnelis druska, pipirai (arba gal skonį)
  • žiupsnelis čili prieskoniai
  • sauja šviežios kalendros

Garnyras

  • 8 v.š. lieso jogurto arba liesos grietinės
  • 200 g ryžių

Instructions

  • Užstatykite virti ryžius ir kol verda ryžiai pradėkite gaminti troškinį.
  • Į įkaitintą didelį troškiniams skirtą puodą įpilkite šlakelį aliejaus ir įdėkite kumino. Palikite kelioms minutėmis apkepti ir vėliau sumažinkite ugnį.
  • Supjaustykite svogūnus ir suberkite juos į puodą. Gerai išmaišykite, galite įpilti šiek tiek vandens, kad svogūnai nepridegtų.
  • Kol svogūnai kepa, įdėkite smulkiai supjaustytas bulves, įpilkite šiek tiek vandens arba aliejaus, kad viskas neprikeptų. Maišydami pakepkite 5 minutes.
  • Smulkiais kvadratėliais supjaustykite imbierą (jokiais būdais nemalti ir netarkuoti, nes praras skonį) įdėkite į bulvių ir svogūnų mišinį. 
  • Sudėkite cinamono lazdeles ir gvazdikėlius.
  • Nulupkite česnako skilteles ir išspauskite česnako spaustykle į puodą. Gerai išmaišykite ir palike kepti pora minučių.
  • Pilkite pupeles į puodą su visu skystimu, bet prieš tai jas šiek tiek patrinkite su šakute. Įpilkite vandens ir palikite pasitroškinti.
  • Įdėkite mažais gabaliukais pjaustytus čili pipirus ir pomidorus, išmaisykite.
  • Sudėkite likusius prieskonius, įpilkite šiek tiek vandens (troškinys turi būti ne per daug skystas ir ne per daug tirštas), sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 15-20min. 
  • Prieš pat patiekimą į troškinį įmaišykite šviežios smulkintos kalendros.
  • Patiekiant, įdėkite troškinio, pora šaukštų ryžių ir du šaukštus jogurto. Skanaus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here