Bananiniai keksiukai be kvietinių miltų 🌿

Prep Time20 mins
Cook Time25 mins
Total Time45 mins
Servings: 10

Ingredients

  • 2 vnt. dideli bananai (turi būti gerai prinokę)
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 250 ml migdolų miltų (arba migdolų)
  • 625 ml grikių miltų
  • 6 v.š. kokosų aliejaus
  • 4 v.š. augalinių pieno (arba karvės pieno)
  • 4 v.š. klevų sirupo (medaus arba cukraus)
  • 50 g juodojo šokolado
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. kepimo miltelių (arba kepimo miltelių be glitimo)
  • 0.5 a.š. cinamono
  • 1 žiubsnelis druskos
  • 1 žiubsnelis vanilės

Instructions

  • Avižinius dribsnius dėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki miltų tekstūros.
  • Jei naudojate migdolus – su jais padarykite tą patį, t.y. sutrinkite iki miltų tekstūros.
  • Bananus sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės (galima trinti ir šakute).
  • Viename dubenyje sumaišykite birius produktus: visus trejus miltus, kepimo miltelius, druską, vanilę, cinamoną.
  • Kitame dubenyje sumaišykite skystus produktus: trintus bananus, kokosų aliejų (kokosų aliejus sukietėjęs, prieš tai pašildykite ir išlydykite), citrinos sultis, pieną, klevų sirupą.
  • Skystus produktus berkite prie birių, išmaišykite – turi būti pakankamai tiršta ir savo formą išlaikanti masė.
  • Sukapokite šokoladą norimo dydžio gabalėliais ir įmaišykite į keksiukų masę.
  • Masę dėkite į formeles. Ant viršaus galima pabarstyti šiek tiek migdolų miltų ir šokolado (nebūtina).
  • Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes (orkaitės funkcija viršus + apačia). Mediniu pagaliuku patikrinkite ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Skanaus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here