A baked casserole topped with melted cheese

 

Bulvių ir sūrio apkepas

Prep Time35 mins
Cook Time20 mins
Total Time55 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1 kg bulvių
  • 400 ml grietinėlės (geriausia 35% riebumo)
  • 150 g sūrio (tinka čederis arba koks kitoks stipresnio skonio)
  • 20 g sviesto
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • žiubsnelis druskos, pipirų (arba pagal skonį)

Instructions

  • Kepimo indą patrinkite perpus perjauta česnako skiltele. Tada ištrinkite jį sviestu (tam panaudokite daugmaž ketvirtadalį viso sviesto kiekio, pasilikite apkepo viršui). 
  • Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis 2-3 mm storio riekelėmis (būtinai plonomis, kitaip gali neiškepti!).
  •  Sviestą ištirpinkite ir sūrį sutarkuokite.
  • Trečdalį bulvių susluoksniuokite formoje ir jas apliekite trečdaliu grietinėlės (patogiausia tą daryti šaukštu, kad grietinėlė pasiskirstytų tolygiai). Pabarstykite druska, pipirais, džiovintais čiobreliais, apšlakstykite trečdaliu tirpinto sviesto, paskleiskite trečdalį sūrio. Taip susluoksniuokite visą apkepą. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio.
  • Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Foliją nuimkite ir kepkite dar 10-15 min., kad apskrustų.
  • Galite patiekti su šviežių daržovių salotomis arba su šaukštu grietinės ir ant viršaus pabarstytomis žolelėmis. Skanaus!

Notes

Geriausia naudoti  apie 21x21 cm kvadratinę kepimo formą, bet tinka ir apvali kažkur 21-24 cm forma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here