Burokėlių sriuba su pupelėmis

Prep Time40 mins
Cook Time15 mins
Total Time55 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 300 g mėsos (su kaulais)
  • 250 g burokėlių (virtų)
  • 1 stiklinė konservuotų pupelių
  • 100 gramų kopūstų
  • 2-3 vnt. svogūnų
  • 2 vnt. morkų
  • šiek tiek petražolių šaknų (arba saliero šaknies)
  • saujelė žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių)
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 vnt. lauro lapų
  • saujelė pipirų (žirneliais)
  • žiubsnelis druskos (arba pagal skonį)
  • žiubsnelis cukraus
  • šlakelis acto (arba citrinų sulčių)
  • 2 v.š. grietinės

Instructions

  • Mėsą nuplaukite, dėkite į puodą su šaltu vandeniu ir užvirikite. Jei atsiranda putų, jas nugriebkite. Virkit iki tol kol suminkštės mėsa. (Labai priklauso nuo mėsos rūšies, apie 40 minučių - 1 valandą)
  • Išvirtą sultinį perkoškite.
  • Svieste pakepinkite prieskonines daržoves (svogūnus, morkas..).
  • Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudėkite supjaustytus juostelėmis kopūstus, juostelėmis supjaustytus burokėlius, pupeles, sudėkite supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įdedame lauro lapus, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberkiame cukraus ir dar paverdame 10 min.
  • Po to sudėkite nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą ir dar pavirkite kelias minutes.
  • Patiekite su grietine ir pabarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here