Itališka lazanija su faršu

Prep Time30 mins
Cook Time50 mins
Total Time1 hr 20 mins
Servings: 6 porcijos

Ingredients

Lazanijai:

  • 1 pakelis lazanijos lakštų
  • 1 sauja kietojo tarkuoto sūrio

Mėsos padažui:

  • 500 g jautienos/kiaulienos faršo
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 2 vnt. svogūnų
  • 2 vnt. morkų
  • 2 vnt. lauro lapų
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 0.5 a.š. džiovinto čiobrelio
  • žiubsnelis druskos
  • žiubsnelis pipirų
  • šlakelis aliejaus
  • 1 šlakelis vandens

Bešamelio padažas:

  • 500 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • 1 sauja kietojo tarkuoto sūrio
  • žiubsnelis malto muskato
  • žiubsnelis kvapniųjų pipirų

Instructions

Mėsos padažas:

  • Mėsos padažui paruošti, įkaitinkite keptuvę ir apšlastykite ją aliejumi, dėkite faršą. Maišant apkepinkite faršą ir baigus kepti sudėkite faršą į atskirą indą.
  • Toje pačioje keptuvėje iki švelniai auksinės spalvos apkepinkite mažais gabaliukais supjaustytus svogūnus (galite įpilti aliejaus).
  • Į keptuve sudėkite mažais kubeliais pjaustytas morkas ir maišant apkepinkite kol morkos suminkštės. 
  • Sudėkite prieskokines žoleles, lauro lapelius, žiubsnelį pipirų, šiek tiek druskos ir pipirų (žiūrėkite pagal skonį), sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite ir 1-2 minutes pašildykite.
  • Į apkepintas daržoves sudėkite faršą, sudėkite smulkintus koncervuotus pomidorus (su visu skysčiu iš skardinės), gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite troškintis apie 20-30min kol sutirštės. Padažui pasitroškinus išimkite lauro lapelius.

Bešamelio padažas:

  • Kol troškinasi mėsos padažas, paruoškite Bešamelio padažą. Storadugniame puode ar prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos (užtrunka apie 2-3 minutes).
  • Tada plona srovele, vis maišant arba plakant šluoktele supilkite pieną. Kantriai, ant nedidelės ugnies, nuolat maišant virkite šį padažą ir tikrai įvyks stebuklas - jis tarsi magiškai sutirštės ir taps nuostabiai kreminės konsistencijos.
  • Padažui dar neatvėsus į jį suberkite saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite padažą žiupsneliu muskato ir kvapniųjų pipirų.

Lazanija:

  • Kai visi padažai paruošti, sluoksniuokite lazaniją. Pirmiausia kepimo inde paskleiskite mėsos padažo sluoksnį. Ant jo dėkite lazanijos lakštų sluoksnį. Labai svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų būtent mėsos padažo - jokiu būdu nepradėkite sluoksniuoti nuo lazanijos lakštų, kadangi jie gali sukietėti ir prilipti prie indo.
  • Ant lakštų vėl paskleiskite mėsos padažo. Jo viršų aptepkite Bešamelio padažu. Dėkite dar vieną sluoksnį lakštų. Šitaip susluoksniuokite visą lazaniją (turėtų pavykti 3-4 sluoksniai, bet tikslus sluoksnių skaičius priklausys nuo jūsų kepimo indo dydžio). Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos padažo, aptepto Bešamelio padažu. Susluoksniuotą lazaniją pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
  • Kepimo indo viršų uždenkite folija. Lazaniją kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje viso apie 50 minučių. Praėjus maždaug dviems tečdaliams kepimo laiko, foliją nuimkite, kad lazanijos viršus gražiai apskrustų. O jeigu mėgstate labai traškų ir apskrudusį viršų, pačioje kepimo pabaigoje įjunkite grilio režimą ir dar 3-5 min. paskrudinkite lazaniją.
  • Iškepusią lazaniją traukite iš orkaitės, pjaustykite kvadratais ir skanaukite!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here