Mini čeburėkai

Prep Time10 mins
Cook Time20 mins
Total Time30 mins
Servings: 30 čeburekų

Ingredients

ĮDARAS:

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena, vištiena - pagal Jūsų pasirinkimą)
  • 300 ml virinto vandens
  • žiubsnelis druskos, pipirų
  • žiubsnelis mėsos prieskonių

TEŠLA:

  • 2 vnt. kiaušinių
  • 1/3 a.š. druskos
  • 500 ml pieno
  • 1 v.š. sviesto
  • 900 g miltų

Instructions

  • Į maltą mėsą sudėkite prieskonius bei įpilkite verdantį vandenį. Viską gerai išmaišykite bei palikite pastovėti, kol darysite tešlą.
  • Tada išplakite kiaušinius, įdėkite druskos. Pieną užvirinkite, įdėkite sviestą bei jį ištirpinkite, palikite atvėsti. Įpilkite į kiaušinius ir išmaišykite. Dėkite po truputį miltus. Minkykite kol tešla nustos lipti prie rankų.
  • Imkite dalį tešlos bei kočiokite apvalų blyną. Tešlą kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatoma. Tuomet išpjaukite norimo dydžio apskritimus, ant jų dėliokite mėsą. Šonus su šakute gerai suspauskite.
  • Po to čeburekus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Skanaus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here