Saldainiai "Akmenuotas kelias"

Prep Time15 mins
Cook Time2 hrs
Total Time2 hrs 15 mins
Servings: 12
Calories: 320kcal

Ingredients

  • 200 g gaidelio sausainių (labiausiai tinka vadinamieji "disgusive" sausainiai)
  • 135 g sviesto arba margarino
  • 200 g juodo šokolado (geriausia su 70% kakavos)
  • 100 g mini zefyriukų (tinka ir dideli supjaustyti zefyrai)
  • 100 g pasirinktų džiovintų vaisių ir riešutų (spanguolės, pistacijos, razinos, graikiniai riešutai, abrikosai, datulės ir t.t.)
  • 2-3 v.š. klevų arba kokio kitokio sirupo
  • žiubsnelis cukraus pudros

Instructions

  • Į didelį indą sudėkite sausainius ir su mėsos muštuku susmulkinkite iki mažų gabalėlių. Sudėkite zefyrus ir pasirinktinai džiovintus vaisius ar riešutus.
  • Įkaitinkite vidutinio dydžio puodą, sudėkite sviestą/margariną, juodą šokoladą, klevų sirupą ir lėtai maišykite iki vientisos masės. Palikite atvėsti.
  • Supilkite išlydytą mišinį į sausainių indą ir viską labai gerai išmaišykite, tol kol viskas apsivilks šokoladu.
  • Ant popieriumi išklotos skardos, šaukšteliu suformuokite saldainius ir dėkite į šaldytuvą valandai ar dviems (geriausia palikti visai nakčiai), kad šokoladas sustingtų.
  • Kai šokoladas visiškai sustings, apibarstykite cukraus pudra, sudėkite į stiklinį indą ir ragaukite. Skanaus!

Notes

Šiame recepte nebijokite improvizuoti - vietoj juodo šokolado išbandykite baltąjį ar papuoškite saldainius apibarstydami kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais. Būkite išradingi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here