Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Prep Time10 mins
Cook Time25 mins
Total Time35 mins
Servings: 4 Porcijos

Ingredients

  • 1 vnt. brokolio
  • 100 g špinatų
  • 1 vnt. svogūno
  • 4 vnt. vidutinių bulvių
  • 2 vnt. sultinio kubelių
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų
  • šlakelis alyvuogių aliejaus arba tokio kokio turite

Instructions

  • Užvirkite puode 2 litrus vandens ir įmeskite sultinio kubelius.
  • Maišykite, kol ištirps. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į verdantį sultinį ir palikite virti.
  • Atskirai susmulkinkite brokolius, špinatus ir svogūną.
  • Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepinkite špinatus. Kai jie suminkštėja, suberkite svogūnus, išmaišykite ir palikite kepti 2-3 minutes.
  • Tada suberkite brokolius, išmaišykite ir dar kartą pakepinkite 2-3 minutes.
  • Po truputį supilkite sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virkite 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės.
  • Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išvirusią sriubą nukelkite nuo kaitros ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
  • Patiekti su skrudinta šviesia duona. Skanaus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here